Οι παραμυθοσαλάτες μαςTάνια Ντεντέογλουαυτά τα τόσο διαφορετικά πρόσωπα συναντήθηκαν σε ένα ερημικό τοπίο όπου υπήρχαν μόνο πέτρες και άμμο.
Ο Καραγκιόζης ήταν σκεπτικός και προσπαθούσε να καταλάβει που βρισκόταν .
Η κοκκινοσκουφίτσα τα είχε χαμένα και έβαλε τα κλάματα γιατί ήταν μακριά από την γιαγιά της .
Ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε τη στολή του και κοιτούσε γύρω του μήπως δει κάτι για να καταλάβει ποιος ήταν αυτός ο παράξενος τόπος .
Ποτέ άλλοτε δεν είχαν βρεθεί σε τόσο περίεργη κατάσταση και αφού πρώτα συστήθηκαν , αποφάσισαν να συνεργαστούν για να επιστέψουν ο καθένας στον τόπο τους .Στον αφιλόξενο αυτόν τόπο η θερμοκρασία ήταν υψηλή και δεν υπήρχε νερό και τροφή.
Άρχισαν λοιπόν να σκέφτονται διάφορες λύσεις ενώ τους συνέβαιναν τα πιο περίεργα πράγματα . Η μύτη του καραγκιόζη άρχισε να μεγαλώνει , τα μαλλιά της κοκκινοσκουφίτσας αλλάζαν συνεχεία χρώμα και η στολή του Μέγα Αλέξανδρου έγινε περσική . Κοιτούσαν απορημένοι χωρίς να καταλαβένουν που οφείλονται όλες αυτές η αλλαγές .
Τελικά περπάτησαν πολλή ώρα μέσα στην καυτή την αμμο , ενώ ειχε νυχτώσει . στον ουρανό δεν φαινόταν τίποτα . Η ανυσιχία τους ολο και μεγάλωνε . Ξαφνικά στον ουρανό είδαν κατι φωτεινό αλλα δεν καταλάβεναν τι ηταν . Τότε η αγωνιά τους κορυφώθηκε.

Γιάννης Κεχιόπουλος

Αυτά τα τόσο διαφορετικά πρόσωπα συναντήθηκαν στο δάσος μια ήσυχη μέρα που μόνο ήσυχη δεν ήταν. Ο Καραγκιόζης ήταν μονοχέρης, η Κοκκινοσκουφίτσα, είχε χάσει το σκούφο της και ο Μ. Αλέξανδρος, είχε χάσει το μεγαλείο του. Αφού συζητούσαν για να βρουν μια λύση, ο Καραγκιόζης δεν μπορούσε να βαρέσει, η κοκκινοσκουφίτσα, επειδή είχε χάσει τον σκούδο της από Κοκκινοσκουφίτσα, την έλεγαν Κόκκινη κεφάλα και ο Μ. Αλέξανδρος λεγότανε σκέτο Αλέξανδρος. Τελικά, ο Καραγκιόζης πήρε μηχανικό χέρι, η Κοκκινοσκουφίτσα παρήγγειλε νέο σκούφο και ο Μ. Αλέξανδρος πήρε τους στρατιώτες του και έφυγε ξανά για την Ινδία.

ΚΑ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ


Αυτά τα τόσο διαφορετικά πρόσωπα συναντήθηκαν μια άγνωστη χρονιά στους περίλαμπρους ολυμπιακούς αγώνες.
Ο Καραγκιόζης ήταν πάρα πολύ χαρούμενος γιατί θα έπερνε μέρος ως αθλητής στην άρση βαρών.Η Κοκκινοσκουφίτσα συνόδευε την γιαγιά της πάντα_ μετά τα γνωστά γεγονότα με τον λύκο_ και έψαχναν να βρούνε μέρος για να μείνουν.Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ενθουσιασμένος που οι στρατιώτες του θα έτρεχαν στις αρματοδρομίες.
Και οι τρεις τους όμως δεν μπορούσαν να βρούνε ξενοδοχείο να μείνουν για την αποψινή βραδιά.Ποτέ άλλοτε δεν είχαν βρεθεί σε τόσο περίεργη κατάσταση και οι τρεις τους.Τυχαία συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και εκεί γνωρίστηκαν και συζητούσαν το κοινό τους πρόβλημα.Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας χωρικός και τους ρώτησε τι έκαναν εκεί αργά το βράδυ.Όλοι τους είπανε πως έψαχναν ένα μέρος για να μείνουν.Τότε ο χωρικός τους πρότεινε να τους πάρει σπίτι του αλλά είχε μόνο ένα δωμάτιο οπότε οι υπόλοιποι θα έπρεπε να κοιμηθούν στον σταύλο ή στην αποθήκη.Αφού συμφώνησαν ακολούθησαν τον χωρικό.Στην διαδρομή άρχισαν λοιπόν να σκέφτονται διάφορες λύσεις,ενώ τους συνέβαιναν όλο και πιο περίεργα πράγματα.Πρώτα πρώτα πετάχτηκε μία αλεπού και έκλεψε την τσάντα της Κοκκινοσκουφίτσας που αμέσως άρχισε να κλαίει γιατί εκεί έσα είχε το φαγητό της και τα ρούχα της.Ο Καραγκιόζης την λυπήθηκε και έβγαλε από την τσέπη του ένα κομμάτι ψωμί για να της το δώσει.Στο ψωμί όμως είχαν φωλιάσει ακατομμύρια μυρμήγκια που όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον δαγκώνουν.Ο καημένος ο Καραγκιόζης έπεσε κάτω και προσπαθούσε να τα διώξει.Το αποτέλεσμα ήταν να σκιστεί η τσάντα του με τα αθλητικά του καταγής.Ο χωρικός κοιτούσε κατάπληκτος για όσα είχαν συμβεί σε μία στιγμή.Ο Μέγας Αλέξανδρος όμως άρχισε να γελάει χωρίς σταματημό.Από τα πολλά τα γέλια δεν έβλεπε που πατούσε και σκόνταψε σε μία ρίζα δέντρου και έπεσε φαρδύς πλατής στο χώμα.Για μια στιγμή δεν ακούστηκε τίποτα αλλά την επόμενη στιγμή ξέσπασαν όλοι σε γέλια.
Τελικά κάποια στιγμή έφτασαν στο σπίτι του χωρικού.Ο χωρικός σκέφτηκε τα μυρμήγκια του Καραγκιόζη,την πεινασμένη Κοκκινοσκουφίτσα και την γιαγιά της και τον τραυματισμένο Μέγα Αλέξανδρο και θέλοντας να αποφύγει την φροντίδα τους τους έστειλε όλους στον σταύλο.Μην έχοντας άλλη λύση η τρομερή παρέα περνάει τη βραδιά στο σταύλο παρέα με τα ζώα.Εκεί ζούσε μία οικογένεια ποντικιών που φάνηκε πιο φιλόξενη από τον χωρικό και τους έκανα το τραπέζι με ότι καλό είχε η αποθήκη του χωρικού.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ

Αυτά τα τόσο διαφορετικά πρόσωπα συναντήθηκαν σε ένα καράβι που πήγαινε στην Αμερική, το οποίο όμως βούλιαξε.

Ο Καραγκιόζης δεν ήταν καθόλου αγχωμένος, απλά θα κολυμπούσε με τον Μέγα Αλέξανδο ώσπου να βρούνε στεριά.

Η Κοκκινοσκουφίτσα από την άλλη έτρεμε σαν το ψάρι από το φόβο.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν βρεθεί σε τόσο περίεργη κατάσταση : Ένα τεράστιο καλαμάρι βγήκε στην επιφάνεια,έπιασε τον

Καραγκιόζη απ' τη μύτη, την Κοκκινοσκουφίτσα και το Μέγα Αλέξανδρο από τα μαλλιά και τους πέταξε στην Καραϊβική

Τότε άρχισαν λοιπόν να σκέφτονται διάφορες λύσεις, ενώ τους συνέβαιναν όλο και πιο απίστευτα πράγματα.Στην αρχή,

εκεί που περπατούσαν στην παραλία, τρία κουτιά από το καράβι (με νερό, φαγητό και τρεις σκηνές) πετάχτηκαν απ' το πουθενά.Την άλλη μέρα βρήκαν μια άγρια φυλή, αλλά μετά κατάλαβαν πως δεν ήθελαν να τους σκοτώσουν.

Τελικά, αποφάσισαν να μείνουν εκεί επειδή πίστευαν ότι θα ζούσαν καλύτερα και θα διασκέδαζαν περισσότερο!!