1 ΦΩΤΟ- 2014-2015 005.jpg

Η Ιθάκη σ΄έδωσε το ωραίο ταξίδιΧωρίς αυτήν δε θα βγαινες στο δρόμοΆλλο δεν έχει να σε δώσει πια

Σχολιάζω τους στίχους του Καβάφη

Κυριακοπούλου ΔέσποιναΣχολιασμός

Η Ιθάκη είναι η αιτία που κάθε άνθρωπος κάνει ένα ταξίδι.Χωρίς να έχεις κάποιο σκοπό ή στόχο στη ζωή σου δεν μπορείς να αποκτήσεις γνώσεις,να γνωρίσεις ανθρώπους,νέα μέρη και εμπειρίες.
Μαρία Καλαμπόκα

Σχολιασμός

Το πιο σημαντικό είναι να φάζουμε στόχους στην ζωή μας.
Στην προσπάθεια μας να φτάνουμε σε αυτού.Μαζεύουμε
γνώσεις και εμπειρία και αποκτά νόημα η ζωή μας.Ράνια Τόλιου


Οι στόχοι που βάζουμε στη ζωή μας,όπως η Ιθάκη,μας δίνουν το κίνητρο να ξεκινάμε ταξίδια που μας μαθαίνουν υπέροχα πράγματα,μας βοηθούν να γνωρίσουμε τόπους και ανθρώπους,μας δίνουν εμπειρίες. Χωρίς την<<Ιθάκη>> η ζωή μας θα ήταν μονότονη.
Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Η Ιθάκη είναι ο στόχος της ζωής μας.Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο.Το ποίημα μας λέει ότι η Ιθάκη μας έδωσε αυτό το ωραίο ταξίδι αλλά δεν μας λέει πως να δυανύουμε το ταξίδι προς την Ιθάκη.Την Ιθάκη δηλαδή τον στόχο μας θα πρέπει να το έχουμε στον νου μας,όμως τον δρόμο θα τον στρώσουμεεμείς με ωραία όνειρα,θετικές σκέψεις,με καλές πράξεις και πάντα με γνώμονα την γνώση και διώχνοντας τα κύματα να μην πνίγουν την ψυχή μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΙΟΠΟΥΛΟΣ


Το ποίημα "Ιθάκη" μας λέει πως όλοι έχουμε έναν στόχο στην ζωή. Καθώς προσπαθούμε να κατορθώσουμε τον στόχο, μαθαίνουμε πολλές γνώσεις. Δεν ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας καθώς μαθαίνουμε εκείνες τις γνώσεις. Όταν φτάσουμε στην "Ιθάκη" δεν θα μάθουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που γνωρίσαμε και ζήσαμε στην ζωή. Προσπαθώντας να φτάσουμε στον στόχο μας μάθαμε ό,τι έπρεπε να μάθουμε.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ

Η Ιθάκη ήταν ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι.Για χάρη της Ιθάκης μπορέσαμε να γνωρίσουμε τόσο ωραία μέρη,τόσους ανθρώπους και να αποκτήσουμε γνώσεις και εμπειρίες.Η Ιθάκη δεν έχει κατί αλλο να δώσει πέρα από το ταξίδι


ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεν εχει σημασια εαν θα φτασεις η οχι στον στοχο σου.Σημασια εχει να εινα ωραια η περιπετεια του πηγαιμου η του γυρισμου.Σημασια εχει η προσπαθεια και απο την περιπετεια αυτη να γινεις καλυτερος ανθρωπος.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ


Ξεκινώντας ο Οδυσσέας για την Ιθάκη, έζησε πολλές περιπέτειες και γνώρισε πολλά μέρη και διάφορους ανθρώπους. Εκτός από τον προορισμό, λοιπόν είναι πολύ σημαντικό και το ταξίδι! Κερδίζεις γνώσεις και εμπειρίες και μαθαίνεις να βρίσκεις λύσεις για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που προκύπτουν.Φωτιάδης Εμμανουήλ


Ο Καβάφης εμπνεύστηκε το έργο του <ΙΘΑΚΗ> από το γνωστό ταξίδι του Οδυσσέα,ο οποίος μετά τον πόλεμο στην Τροία έκανε ένα δεκαετές ταξίδι,γεμάτο περιπέτειες για να επιστρέψει στην αγαπημένη του πατρίδα.Για όλους μας όμως υπάρχει μια Ιθάκη,ένας προορισμός,ένας σκοπός.Κι ο κάθε άνθρωπος κάνει ένα δικό του προσωπικό ταξίδι για να φτάσει εκεί.Αυτό όμως που κερδίζουμε είναι όχι το τέλος αλλά οι εμπειρίες που μας προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι.Μπορεί να γευτούμε αποτυχίες,ήττες αλλά θα φτάσουμε.Κι όταν θα βρούμε τη δική μας Ιθάκη,θα 'μαστε πιο δυνατοί ,πιο σοφοί με τόση πείρα πλουσιότεροι σε νου κ' γνώση.Αν απολαύσουμε το ταξίδι,όσο δύσκολο κι αν είναι,η Ιθάκη είναι απλά ένας προορισμός που μας περιμένει.Εμείς πρέπει να δείξουμε επιμονή κ'υπομονή μέχρι να φτάσουμε.

Μαριλένα Κατσικά

Ο σκοπός του ανθρώπου που για την Ιθάκη θέλει κόπο. Είναι σαν ένα ταξίδι που τον βοηθάει να μάθει πράγματα, να δει πράγματα και να καταφέρει πράγματα. Θα περάσει από χίλιες περιπέτειες, είτε καλές είτε κακές. Χωρίς αυτόν τον σκοπό, δεν θα μάθαινε πράγματα. Έτσι δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις.

Αγκόλλι Μάριος


Το κείμενο μας διηγείται ότι το ταξίδι στην Ιθάκη είναι ξεχωριστό.Εννοεί ότι το ταξίδι στην Ιθάκη είχε πολλές εμπειρίες και ότι σου έδωσε περισσότερο θάρρος στην ζωή

Δέσποινα Λαζαρίδου


Aυτοί οι στίχοι μας λένε οτί χωρίς αυτό το ταξίδι δεν θα γνώριζε νέα πράγματα,τα νέα μέρη και τους νέους κόσμους που πέρασε μέχρι την Ιθάκη.Ακόμα και σε ένα μόνο ταξίδι,μπορείς να συναντήσεις πολλά νέα και παλιά μέρη....