Επιστολή στο Βρετανικό μουσείο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

ΤΑΝΙΑΝΤΕΝΤΕΟΓΛΟΥ


Αξιότιμε κύριε διευθυντή, Είμαστε οι μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Συκεών και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας πούμε ότι θέλουμε να μας επιστέψετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα .

Πρώτα απ' όλα για τον ελληνικό λαό τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ σημαντικά , γιατί για εμάς ο Παρθενώνας είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο μας .

Πως θα νιώθατε εσείς αν από την Μεγάλη Βρετανία ερχόμασταν εμείς και σας περνάμε το Big ben .

Επίσης , ο επισκέπτης της Ακρόπολης δεν μπορεί να απολαύσει την ξενάγηση του διότι λείπουν πολλά εκθέματα .

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα , επειδή είναι ένα καινούριο κτήριο και έχει όλο το απαραίτητο εξοπλισμό για να φιλοξενήσει τα αγάλματα .

για όλους αυτούς τους λογούς , θα θέλαμε να μας επιστέψετε τα αγάλματα πίσω το συντομότερο.

Με εκτίμηση οι μαθητές της στ ταξης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

Αιότιμε κύριε διευθυντή,

Είμαστε μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Συκεών και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας πούμε ότι θέλουμε την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.Πρώτα από όλα, για τον ελληνικό λαό τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ σημαντικά,γιατί όλα αυτά τα γλυπτά είναι η ιστορία μας.Πως θα νιώθατε εσείς αν από τη Μεγάλη Βρετανία σας καταστρέφαμε ή σας κλέβαμε το Big ben.Επίσης,ο επισκέπτης της Ακρόπολης δεν μπορεί να θαυμάσει όλα τα γλυπτά του Παρθενώνα διότι μας τα έχετε κλέψει.Επιπλέον πιστεύουμε ότι το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα,επειδή εκεί προστατεύονται καλύτερα.Για όλους αυτούς τους λόγους , θα θέλαμε να σας ζητήσουμε πίσω όλα τα γλυπτά που μας κλέψατε.Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την επιστολή μας.

Με εκτίμηση

οι μαθητές της στ τάξης .

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ


Αξιότιμε κύριε διευθυντή,

Είμαστε μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Συκεών και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Πρώτα απ' όλα για τον ελληνικό λαό τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ σημαντικά, γιατί αποτελούν κομμάτι του πιο σημαντικού μνημείου της Ελλάδας αλλά και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Πώς θα νιώθατε εσείς αν από τη Μεγάλη Βρετανία κάποιος σας έπαιρνε ή σας κατέστρεφε το Big-Ben;

Επίσης, ο επισκέπτης της Ακρόπολης δεν μπορεί να καταλάβει την ομορφιά των γλυπτών διότι παίρνοντας ένα κόμματι δεν βλέπει ολοκληρωμένο το έργο και δεν αντιλαμβάνεται το μεγαλείο του.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα, επειδή είναι ειδικά χτισμένος για αυτό το λόγο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα θέλαμε να μας επιστρέψετε τα μάρμαρα του Παρθενώνα γιατί άλλωστε είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την επιστολή μας.Με εκτίμηση

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Αξιότιμε κύριε διευθυντή,
Είμαστε μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να μας επιστρέψετε τα γλυπτά που μας έχετε κλέψει.Πρώτα απ'όλα για τον ελληνικό λαό τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ σημαντικά,γιατί χάρις αυτά η Ελληνική Ιστορία είναι πλούσια.Πώς θα νιώθατε εσείς εάν σας κλέβαμε το Big Ben και δεν σας το επιστρέφαμε?Επίσης ο επισκέπτης της Ακρόπολης δεν μπορεί να θαυμάσει ολόκληρο αυτό το αριστούργιμα και γι'αυτό ευθύνεστε εσείς διότι δεν μας τα επιστρέφετε.Επιπλέον,πιστεύουμε ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν τα γλυπτα του Παρθενώνα,επειδή έχει κατασκευαστεί γι'αυτόν τον σιγκεκριμένο λόγο.Για όλους αυτούς τους λόγους,νομίζω πως καταλάβατε πόσο σημαντικά είναι και πόσο πολύ θέλουμε να μας τα επιστρέψετε.Ελπίζουμε να λάβατε υπόψη σας την επιστολή μας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ