1 ΦΩΤΟ- 2014-2015 034.jpg1 ΦΩΤΟ- 2014-2015 030.jpg

Το δάσος θα ήταν ένα πολύ σιωπηλό μέρος αν τα μόνα πουλιά που κελαηδούσαν ήταν αυτά που κελαηδούν καλύτερα.


Σχoλιάζουμε τη φράση


ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ο υπηρέτης του παραμυθιού δεν πέταξε το ραγισμένο δοχείο.Το έκανε να φανεί χρήσιμο.
Αν λοιπόν στο δάσος υπήρχαν μόνο τα πουλιά που τραγουδούν καλύτερα τότε όλα θα
ήταν μονότονα.Για κάποιο λόγο λοιπόν υπάρχει πάντα η διαφορετικότητα.
Το κάθε τι έχει τη δική του αξία και δεν πρέπει να υποτιμάμε τίποτα και κανέναν σ`αυτή
τη ζωή.
Δήμητρα ΧατζησάββαΗ φράση αυτή ταιριάζει μ'αυτό που είπε ο Αμερικανός ηθοποιός Rod Serling:"To να είσαι σαν τον καθένα είναι το ίδιο σαν να είσαι κανένας".

Η διαφορετικότητα είναι ομορφιά.

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί.Πρώτα πρέπει να δούμε τη δική μας διαφορετικότητα
και να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα του άλλου.


........................................ενδιαΦΕΡΣΟΥ αλλιώς !!!!ΣΚΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αν δεν είναι γεμισμένο το δάσος με πουλιά θα ήταν πολύ στεναχωρημένα ενω αν είναι γεμισμένο με πουλιά θα είναι πολύ ευχάριστο.

Ράνια Τόλιου
Η διαφορετικότητα προσφέρει αυτήν την ποικιλία ανθρώπων στη ζωή μας. Αν είμασταν όλοι ίδιοι, η ύπαρξή μας θα ήταν χωρίς χρώμα, άτονη.

Αυτό ακριβώς μας λέει και η παραπάνω φράση. Δηλαδή αν δεν υπήρχε αυτό που μας κάνει διαφορετικούς και δεν υπήρχε καμία ατέλεια, θα κυβερνούσαν οι "καλύτεροι" δηλαδή οι άνθρωποι που θα είχαν ίδιο χρώμα, σώμα και καμία ιδιαιτερότητα. Αλλά έτσι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικές ιδέες, δεν θα νιώθαμε διαφορετικά συναισθήματα και δεν θα ακούγαμε διαφορετικές απόψεις.Αν λοιπόν ενωθούμε όλοι και πάψουμε να είμαστε ρατσιστές, το δάσος θα ξαναγεμίσει πουλιά και κελαηδίσματα. Ας σταματήσουμε όλοι μαζί τον ρατσισμό σήμερα.
Τάνια Ντεντέογλου

Στον κόσμο δεν θα ήταν ωραία άμα είμασταν όλοι ίδιοι και καλή σε όλα .

Γι' αυτό κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτεροι από εμάς σε κάποια πράγματα που εμείς δεν είμαστε.
Σάββας Ζάχος


Εαν υπήρχαν μόνο οι καλοί άνθρωποι τότε σίγουρα ο κόσμος δεν θα ήταν καλός.

Το ίδιο γίνεται και με τα πουλιά.............

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
Το δάσος παραδείγματος χάρη είναι μία κοινωνία.Επίσης το νοσοκομίο είναι μία κοινoνία.Στο νοσοκομείο δεν χρησημεύει μόνο ένας γιατρός ο καλύτερος αλλά και η νοσοκόμα μέχρι και η καθαρiστρια .Γιατί αν δεν υπήρχε η νοσοκόμα ο γιατρός δεν θα τα κατάφερνε.Όπως και η καθαρήστρια αν δεν υπήρχε όλοι όσοι πήγαιναν θα αρρώστεναν.Το συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ότι όλοι ότι κάνουν είναι χρήσιμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κάθε πουλί έχει και την δική του θέση στην ορχήστρα του δάσους. Όλα μαζί φτιάχνουν το πανέμορφο τραγούδι που όλοι εμείς ακούμε. Aν ένα πουλί φύγει από την ορχήστρα, τότε το τραγούδι δεν θα είναι το ίδιο.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί.Όλοι έχουμε τα δικά μας χαρίσματα, για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι,και τα ελαττώματά μας.Γι΄αυτό δεν πρέπει να κατακρίνουμε τους άλλους που είναι διαφορετικοί από μας.Ο κόσμος μας θα ήταν βαρετός αν ήμασταν όλοι ίδιοι.


=ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΑΠΟΣΤΌΛΗΣ=Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν όπως και στο δάσος πουλιά που κελαϊδουν καλά και άλλα που έχουν άλλα προσόντα. Αν εγώ κολυμπαω καλά, άλλος παίζει ποδόσφαιρο καλύτερα από εμένα. Όλοι όμως είμαστε καλοί σε κάτι και όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον πάρα την διαφορετικοτητα μας.ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ

Στον κόσμο μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που είναι καλύτεροι σε κάποια πράγματα και άλλοι που τα καταφέρνουν λιγότερο καλά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι δεύτεροι θα πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν ή να προσπαθούν γιατί καθένας μπορεί να είναι χρήσιμος και να προσφέρει με τον τρόπο του.


Φωτιάδης Εμμανουήλ


Το κάθε πουλί έχει τη δική του μελωδία στο τραγούδι του δάσους και κελαηδάει διαφορετικές ώρες π.χ τα αηδόνια το βράδυ και οι σπίνοι το πρωί.Έτσι όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο τραγούδι.Όπως ,για παράδειγμα, ένας πίνακας χρειάζεται πολλά χρώματα για να είναι όμορφος, έτσι και μια ανθρώπινη κοινωνία για να λειτουργήσει πρέπει ο καθένας να προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

Αν σε ένα δάσος τα πουλιά που κελαηδούσαν ήταν μόνο αυτά που κελαηδούσαν καλά,θα κουραζόμασταν να ακούμε συνεχώς τον ίδιο ήχο.Για παράδειγμα εάν δεν υπήρχε το κακό τότε δεν θα ξεχώριζε το καλό.Αγκόλλι Μάριος

Εαν ολοι οι ανθρωποι ηταν ιδιοι κανενας δεν θα ξεχωριζε.Ενω τωρα που ζουμε σε αυτον τον κοσμο ολοι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι π.χ. καποιοι ανθρωποι εχουν τα δικα τους Ταλεντα και ειναι περηφανοι για τον εαυτο τους!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΕΜΕΝΤΖΗΣ


Η διαφορετικότητα πρέπει, να υπάρχει γιατί, αν βλέπαμε συνέχεια το ίδιο, θα το βαριόμασταν.
Η διαφορετικότητα υπάρχει παντού : στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στη παρέα.


Δέσποινα Λαζαρίδου Αν υπήρχε μόνο το καλό και το όμορφο στην ζώη θα ήταν πολύ άσχημα γιατί θα ήμασταν όλοι ίδιοι και μονότονοι.Μερικοί άνθρωποι,έχουν διάφορα ταλέντα ενώ κάποιοι μπορεί να μην έχουν τα ίδια ταλέντα με τους άλλους.Αλλά δεν πρ'επει να τους κορο'ι'δεύουμε και για αυτό.Γιατί έτσι υπάρχει η διαφορετικότητα.


Σχόλια και σκέψεις για τους πρόσφυγες

Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα
Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τους πρόσφυγες σαν απειλή διότι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα εγκληματούν κάνουν παρεμπόριο , ληστείες ,δολοφονίες κλπ και αποκτούν δικαιώματα εργασιακά ,περίθαλψη κλπ ενώ αντίστοιχα μειώνονται οι κοινωνικές παροχές για τους πολίτες του Κράτους που πληρώνουν εισφορές, φόρους και ειδικά σήμερα σφαγιάζονται.


Τάνια Ντεντέογλου


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που βλέπουν τους προσφυγές σαν κίνδυνο που απειλή το εργασιακό τους . Δηλαδή ότι δεν θα υπάρχουν δουλείες γι' αυτούς .
Επίσης φοβούνται ότι καποιοι προσφυγες θα φέρουν στην χώρα μας πολλές αρρώστιες , γιατί στις χώρες που ζούσαν δεν υπάρχει σωστό σύστημα υγείας .
Υπάρχει βέβαια και το θέμα της διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας που έχουν οι προσφυγές που έρχονται στην χώρα μας .
Φυσικά δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και να αγκαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους από όπου και αν προέρχονται .


ΡΑΝΙΑ ΤΟΛΙΟΥ

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τους πρόσφυγες σαν απειλή, γιατί θα έχουν ακούσει από πολλούς ανθρώπους ή και από την τηλεόραση ότι οι πρόσφυγες είναι απαίσιοι, ότι έχουν ληστέψει ανθρώπους και ότι τους έχουν χτυπήσει. Έτσι οι άνθρωποι σχηματίζουν μια φριχτή εικόνα για τους πρόσφυγες και δεν θέλουν να τους συναντάνε, να τους βλέπουν ή και να τους μιλάνε, επειδή πολύ απλά η παραπληροφόρηση έχει κάνει τους ανθρώπους να νομίζουν ότι οι πρόσφυγες φέρνουν μόνο προβλήματα. Αλλά είναι και αυτοί κανονικοί άνθρωποι και έχουν ίσα δικαιώματα.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΓιατί κάποιοι πιστεύουν ότι θα τους πάρουν τις δουλειές,ότι θα τους δολοφονήσουν και ότι θα τους ληστέψουν